TPR 1 (en heldag)

Träningsfilosofi & effektiv skjutskicklighet


Innehåll:

Jag delar med mig av min filosofi kring dynamiskt skytte och visar hur det i kombination med en handfull övningar kan bygga en internationellt konkurrenskraftig skjutskicklighet. Som deltagare kommer du få nycklar för att diagnostisera ditt eget skytte och lösa de problem som uppstår, för att på så sätt kunna prestera bättre genom strukturerad träning och kännedom om dina skyttemässiga styrkor och svagheter. 


Vi går igenom övningar och tekniker för reaktivt samt förutsägbart skytte. Vad det innebär att skjuta kontrollerat och på vilka mål det går att attackera. Drag, avfyrning, grepp, tillräcklig siktbild, accepterat målområde, indexering, målväxling, match mode/accuracy mode/speed mode, magasinbyten och rörelseekonomi är saker vi kommer gå igenom. Vi kommer även prata om att sätta mål och vad som krävs för att nå dessa.


Förutsättningar:

Max 6st deltagare. Arrangör står för skjutbana och material; tavelställ, tavelkäppar, IPSC tavlor, klisterlappar, väggar/tunnor och däck.


Krav på deltagare:

Aktiv IPSC licens (skall kunna styrkas vid start av kurs).

TPR 2 (en heldag)

Rörelseekonomiska färdigheter isolerat & kombinerat


Innehåll:

På denna kurs går vi igenom rörliga moment i samband med drag, långa och korta förflyttningar samt skjuta in i eller ut ur position. Vi jobbar med vår grundläggande skjutskicklighet i kombination med andra tekniker. Tempoväxlingar är ett återkommande inslag under kursens skytte.


Ett ledord för denna kurs är ”tidigare”. Vi går igenom skillnaden mellan att göra saker tidigare i stället för snabbare. På samma sätt går vi igenom vinsten av att göra saker mer effektivt och inte använda mer energi än nödvändigt i förhållande till syftet. Det viktigaste är inte hur snabbt vi kommer till nästa position, utan hur tidigt vi kan skjuta acceptabla träffar därifrån.


Förutsättningar:

Max 6st deltagare per tillfälle. Arrangör står för skjutbana och material; tavelställ, tavelkäppar, IPSC tavlor, klisterlappar, IPSC poppers alternativt fasta stålmål, väggar/tunnor och däck.


Krav på deltagare:

Aktiv IPSC licens (skall kunna styrkas vid start av kurs). Rekommenderar även genomförd TRP 1, detta är dock inget krav.

GÅR ATT BOKA ENSKILT ELLER I KOMBINATION MED VARANDRA (ex. TPR 1+2)